Цветница с Lupa.bg: Пюре с коприва, спанак, пресен лук и чесън
35 мин
Кухня
19:04 - 16 Април 2022
5461
Продукти
1 кг млада коприва
500 г пресен спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
малко зехтин или олио
сол, черен пипер и индийско орехче
150 мл зеленчуков бульон
50 мл течна сметана за разбиване
Приготвяне
Нарязаните коприва, пресен лук и пресен чесън леко се задушават в зехтина или олиото – само да намалят обема си, без да се пържат.
Добавя се спанакът, поръсва се със сол, черен пипер, индийско орехче и се разбърква.
Сипват се зеленчуковият бульон и сметаната. Оставя се да къкри като се разбърква до пюре. По желание може да се пасира.