Доматена паста с маслини и каперси

за 2 порции, 20 мин

Кухня
07:30 - 28 Април 2022
2646
Доматена паста с маслини и каперси

Продукти

200 г паста по избор

1 глава лук

1 скилидка чесън

400 г чери домати

3-4 стръка магданоз

4 с.л. зехтин

½ ч.л. захар

40 г черни маслини – без костилките

20 г каперси

сол и черен пипер

4 с.л. настърган пармезан или друго жълто сирене по избор

 

Приготвяне

Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.

Обелените лук и чесън се нарязват на тънки филийки. Чери доматите се разполовяват.

Лукът и чесънът се запържват в зехтина на средна температура 2 мин.

Добавят се доматите, захарта и 3 с.л. от водата на пастата. Къкри около 5 мин.

Черните маслини, каперсите и наситненият магданоз се прибавят в соса. Подправя се със сол и черен пипер.

Разбърква се с отцедената паста. Поръсва се с настъргания пармезан.