Доматена супа с пържен лук и соев сос
за 2 порции, 35 мин
Продукти
600 г домати – може от консерва
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 червено чили чушле
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
250 мл зеленчуков бульон
3 с.л. соев сос
8 стръка пресен кориандър или магданоз
2 с.л. предварително изпържен до хрупкаво златисто кафяво лук
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
Доматите се нарязват на едри парчета – може да се обелят предварително. Обеленият джинджифил се нарязва на тънко. Чесънът и лукът се наситняват. Чили чушлето се нарязва на пръстенчета.
Лукът се запържва леко в загрятото олио. Добавят се джинджифилът, чесънът и лютото чушле и се задушава още малко.
Прибавят се доматите, захарта, бульонът и соевият сос. Готви се под капак на тих огън 15 мин.
Кориандърът се наситнява и се смесва с пържения лук, сол и черен пипер. Със сместа се поръсва супата.