Доматена супа с пържен лук и соев сос

за 2 порции, 35 мин

Кухня
07:41 - 24 Февруари 2022
2899
Доматена супа с пържен лук и соев сос

Продукти

600 г домати – може от консерва

20 г пресен джинджифил

2 скилидки чесън

1 глава лук

1 червено чили чушле

2 с.л. олио

1 ч.л. захар

250 мл зеленчуков бульон

3 с.л. соев сос

8 стръка пресен кориандър или магданоз

2 с.л. предварително изпържен до хрупкаво златисто кафяво лук

сол и черен пипер на вкус

 

Приготвяне

Доматите се нарязват на едри парчета – може да се обелят предварително. Обеленият джинджифил се нарязва на тънко. Чесънът и лукът се наситняват. Чили чушлето се нарязва на пръстенчета.

Лукът се запържва леко в загрятото олио. Добавят се джинджифилът, чесънът и лютото чушле и се задушава още малко.

Прибавят се доматите, захарта, бульонът и соевият сос. Готви се под капак на тих огън 15 мин.

Кориандърът се наситнява и се смесва с пържения лук, сол и черен пипер. Със сместа се поръсва супата.