Едра пилешка супа с паста

за 6-8 порции, 120 мин

Кухня
07:48 - 31 Март 2023
2442
Едра пилешка супа с паста

Продукти

1 пиле

3 глави лук

2 дафинови листа

12 зърна черен пипер

сол

около 300 г глава целина

3 големи моркова

1 малък стрък праз

около 150 г пащърнак

3 коренчета магданоз или още пащърнак

около 200 г тиква

175 г по-едра паста по избор

пресен или сух девесил

 

Приготвяне

Главите лук се разполовяват, без да се белят и се запичат без мазнина откъм разреза.

Слага се пилето и се залива с вода. Добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и малко сол и къкри 15 мин.

Половината от обелените целина и моркови и половината праз се нарязват едро и се прибавят. Вари се около 1 час.

Останалите целина, моркови, праз, изчистената и обелена тиква, обелените пащърнак и корени магданоз се нарязват на кубчета около 2 см.

Свареното пиле се обезкостява и месото се нарязва на хапки.

Прецежда се бульонът от варенето на пилето, добавят се нарязаните зеленчуци и се готви на средна температура 10-15 мин.

Сварява се отделно пастата ал денте във вряща подсолена вода и се отцежда. Прибавя се в супата заедно с пилешкото месо и девесила.