Фритата с царевица и чушки

за 4 порции, 70 мин

Кухня
07:05 - 20 Февруари 2023
3006
Фритата с царевица и чушки

Продукти

550 г сварена царевица на зърна – може от консерва

2 глави лук

3 скилидки чесън

2 червени чушки – около 200 г

2 зелени чушки – около 200 г

½ връзка кориандър или магданоз

4 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

3 с.л. брашно

4 яйца

лют или сладък червен пипер

кимион

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се наситняват. Изчистените от семето чушки се нарязват на малки кубчета.

Всичко заедно се сотира в 2 с.л. загрят зехтин на средна температура около 5 мин. Подправя се със сол и черен пипер и се разбърква с нарязания на дребно кориандър или магданоз.

Изцедената царевица се пасира. Полученото царевично пюре се смесва с брашното и яйцата. Обединява се с чушките. Подправя се с червен пипер и кимион.

Изсипва се в намазана с останалия зехтин или олио тавичка. Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 45 мин.