Фритата с царевица и чушки
за 4 порции, 70 мин
Продукти
550 г сварена царевица на зърна – може от консерва
2 глави лук
3 скилидки чесън
2 червени чушки – около 200 г
2 зелени чушки – около 200 г
½ връзка кориандър или магданоз
4 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
3 с.л. брашно
4 яйца
лют или сладък червен пипер
кимион
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват. Изчистените от семето чушки се нарязват на малки кубчета.
Всичко заедно се сотира в 2 с.л. загрят зехтин на средна температура около 5 мин. Подправя се със сол и черен пипер и се разбърква с нарязания на дребно кориандър или магданоз.
Изцедената царевица се пасира. Полученото царевично пюре се смесва с брашното и яйцата. Обединява се с чушките. Подправя се с червен пипер и кимион.
Изсипва се в намазана с останалия зехтин или олио тавичка. Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 45 мин.