Грейпфрут салата с авокадо и кардамон
за 4 порции, 25 мин
Кухня
07:18 - 02 Ноември 2023
13511
Продукти
4 грейпфрута
2 бр. авокадо
2 стръка пресен лук
2 ч.л. шушулки кардамон
½ лимон
3 с.л. зехтин или олио
2 с.л. мед
1 щипка смлян бахар, сол и черен пипер
1 шепа кресон или прясна билка по избор – мента, магданоз
Приготвяне
Грейпфрутът се обелва с нож до плодовата част. Изрязват се филетата между ципите, като се събира сокът.
Обеленото авокадо се нарязва на тънки филийки.
Пресният лук се нарязва косо напречно на пръстени.
Леко се счукват шушулките кардамон да се отделят семенцата. Изцежда се лимоновият сок.
Разбърква се събраният сок от грейпфрура, 2 ч.л. лимонов сок, кардамонът, зехтинът или олиото, медът, бахарът, сол и черен пипер.
Нарязва се кресонът или билката.
Смесват се грейпфрутът, авокадото, лукът и кресонът. Полива се с дресинга.