Хот дог с наденица и винен сос
за 4 броя, 50 мин
Продукти
500-600 г сурова наденица
4 хлебчета за хот дог
1 с.л. зехтин или олио
За соса: 10 чери доматчета или 1-2 домата от големите на парченца, 3 глави лук, 2 с.л. зехтин или олио, 1 ч.л. захар, 120 мл червено вино, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. балсамов оцет, сол и черен пипер.
Приготвяне
Чери доматчетата се разполовяват. Обеленият лук се нарязва на тънки ивици. Запържва се в загретия зехтин или олио до омекване.
Добавят се чери доматите. Поръсва се със захарта и се запържва до светло кафяво карамелизиране.
Деглазира се с червеното вино - да кипне силно, и се вари докато почти цялата течност се изпари.
Подправя се с червения пипер, балсамовия оцет, сол и черен пипер. Оставя се да изстине.
Суровата наденица се пече на намазнената с олиото гореща скара - на тиган или във фурната, 10-12 мин. общо от всички страни до златисто кафяво.
Хлебчетата се срязват надлъжно, без да се разрязват напълно. Похлупват се на скарата откъм разреза и се запичат кратко до златисто.
Наденичките се слагат в хлебчетата. Гарнират се с винения сос.