Хрупкави розмарин картофи с млечен дип
за 4 порции, 45 мин
Кухня
10:54 - 29 Януари 2023
2766
Продукти
800 г картофи
4 клонки розмарин
4 скилидки чесън
100 мл зехтин или олио
3 с.л. прясна галета – хлебни трохи
1 ч.л. едра сол
9 с.л. извара (може да се замени с крем сирене или изцедено кисело мляко)
още 2 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
Приготвяне
Картофите, без да се белят, се нарязват на парчета по дължина.
Мариноват се със зехтина, счукания чесън, игличките розмарин, галетата и сол.
Разстилат се в тава с хартия за печене и се пекат в загрята на 200 градуса фурна 30 мин.
Поднасят се с дип от разбърканата извара с прясното мляко, зехтина, сол и черен пипер.