Хрупкави розмарин картофи с млечен дип

за 4 порции, 45 мин

Кухня
10:54 - 29 Януари 2023
2766
Хрупкави розмарин картофи с млечен дип

Продукти

800 г картофи

4 клонки розмарин

4 скилидки чесън

100 мл зехтин или олио

3 с.л. прясна галета – хлебни трохи

1 ч.л. едра сол

9 с.л. извара (може да се замени с крем сирене или изцедено кисело мляко)

още 2 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Картофите, без да се белят, се нарязват на парчета по дължина.

Мариноват се със зехтина, счукания чесън, игличките розмарин, галетата и сол.

Разстилат се в тава с хартия за печене и се пекат в загрята на 200 градуса фурна 30 мин.

Поднасят се с дип от разбърканата извара с прясното мляко, зехтина, сол и черен пипер.