Иван Демерджиев : Искам да чуя резултатите от проверката как Брендо е влязъл в България

Очевидно няма воля тези случаи да се проверяват, добави бившият вътрешен министър

Актуални новини
18:40 - 24 Юни 2024
4580
Иван Демерджиев: Искам да чуя резултатите от проверката как Брендо е влязъл в България

Днес разбрах, че ще бъде назначена поредната проверка. Този път за това как издирваният Евелин Банев-Брендо е влязъл в България. Искам да чуя резултатите от нея. Това каза пред Би Ти Ви бившият вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той посочи, че още не е разбрал как така убит човек е излязъл през границата ни и отишъл в Сърбия. Той визираше случая, при който Петър Александров и Александър Кинов удушиха Кирил Русев. В последствие Кинов мина в Сърбия с документа на Русев, за да излезе, че той е в чужбина. 

Надявам се проверката за Брендо да стигне докрай. Очевидно няма воля тези случаи да се проверяват. Смея да кажа, че не сме ставали свидетели на такива фрапантни случаи назад във времето, коментира Демерджиев. Посочи, че дори да се окаже, че Банев е в България още от времето, когато той е бил министър, службите е трябвало да го открият, тъй като оттогава е минала повече от година.

Когато политическите лидери се занимават само с това как да опазят себе си, това вече е проблем на държавността, коментира Демерджиев казуса с  охраната на Бойко Борисов, за която днес Атанас Атанасов попита президента Румен Радев. Лидерът на ДСБ спомена за снайперисти, които седели близо до дома на Борисов в Банкя.

Демерджиев критикува МВР за борбата с купуване на гласове. Даде пример със секции, в които почти всички избиратели гласували, масово за една и съща партия. Според него това било заради купуване на гласове.