Карфиолена крем супа с пушена риба

за 2 порции, 20 мин

Кухня
08:41 - 05 Февруари 2023
3646
Карфиолена крем супа с пушена риба

Продукти

1 глава карфиол - около 500 г

1 скилидка чесън

1 глава лук

1 с.л. олио

1 ч.л. червена къри паста или къри на прах

250 мл зеленчуков бульон

250 мл прясно мляко

сол и черен пипер

½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук

2-3 стръка магданоз

80 г филе пушена риба - обезкостена 

1 ч.л. сусамово олио или зехтин

 

Приготвяне

Карфиолът се разделя на розички. Обелените чесън и лук се наситняват.

Загрява се олиото и се запържва къри пастата около 1 мин. Добавят се чесънът и лукът и се разбърква.

Прибавя се карфиолът и всичко се готви още 3 мин. с разбъркване.

Сипват се зеленчуковият бульон и прясното мляко и къкри на средна температура около 10 мин. Подправя се със сол и черен пипер.

Нарязват се на дребно дивият лук и магданозът. Скумрията се нарязва на хапки.

Готовата супа се пасира. Добавя се рибата и се загрява за кратко. Полива се със сусамовото олио и се поръсва с магданоза и дивия лук.

 

Може да се използва маринована риба или от консерва, както и предварително сварена, печена, пържена.