Картофени топчета с карфиол

за 4 порции, 55 мин

Кухня
10:02 - 28 Януари 2025
1098
Картофени топчета с карфиол

Продукти

500 г картофи

250 г карфиол

150 г брашно

2 с.л. наситнен кориандър или магданоз

1 ч.л. гарам масала или къри на прах

сол и черен пипер

зехтин или олио за пържене

 

Приготвяне

Карфиолът се нарязва на малки розички. Картофите се обелват и се нарязват на четвъртинки.

Сваряват се заедно във вряща подсолена вода или на пара за около 15 мин.

Отцеждат се и се минават през преса или намачкват много фино.

Прибавят се брашното, кориандърът, гарам масалата, черен пипер и сол и се разбърква, омесва.

Оформят се с ръце малки топчета.

Пържат се в гореща мазнина на порции по около 3 мин. до златисто кафяво.

Отцеждат се върху кухненска хартия.