Картофени топчета с карфиол
за 4 порции, 55 мин
Кухня
10:02 - 28 Януари 2025
1098
Продукти
500 г картофи
250 г карфиол
150 г брашно
2 с.л. наситнен кориандър или магданоз
1 ч.л. гарам масала или къри на прах
сол и черен пипер
зехтин или олио за пържене
Приготвяне
Карфиолът се нарязва на малки розички. Картофите се обелват и се нарязват на четвъртинки.
Сваряват се заедно във вряща подсолена вода или на пара за около 15 мин.
Отцеждат се и се минават през преса или намачкват много фино.
Прибавят се брашното, кориандърът, гарам масалата, черен пипер и сол и се разбърква, омесва.
Оформят се с ръце малки топчета.
Пържат се в гореща мазнина на порции по около 3 мин. до златисто кафяво.
Отцеждат се върху кухненска хартия.