Картофи с ароматни корени и колбас

за 4 порции, 40 мин

Кухня
07:29 - 29 Март 2022
2642
Картофи с ароматни корени и колбас

Продукти

1 кг картофи

1 глава лук

500 г корени за супа – целина, пащърнак, моркови

100 г пушена шунка или бекон

500 г колбас по избор

1 дафинов лист

2-3 зърна бахар

1 кубче разтворим бульон

сол, черен пипер и наситнен магданоз

1 с.л. масло

 

Приготвяне

Обелените картофи се нарязват на кубчета, покриват се с вода и се сваряват.

Разтопява се маслото и се запържва шунката или беконът на малки кубчета. Добавя се обеленият и наситнен лук и се запържва още малко.

Прибавят се корените за супа на кубчета, сипва се 200-250 мл вода и се оставя да заври. Слагат се бульонът, дафиновият лис, бахарът и черен пипер и къкри до готовност.

Прибавят се намачканите картофи на пюре и ако е нужно от водата на варенето им. Кипва и се готви няколко минути на тих огън.

Добавя се колбасът на хапки и се маха от котлона.

Овкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоз.