Кавърма с туршия
Продукти
Количествата са изцяло свободен избор - повече месо или повече туршия, както и съотношението на зеленчуците.
Свинско или пилешко месо – може и друго птиче месо, например пуешко
Туршия по избор – чушки, моркови и други кореноплодни, зелени домати, карфиол, кисели краставички
скилидки чесън
вино
червен и черен пипер
сол по желание, като се съобрази със солеността на туршията
Приготвяне
Месото се нарязва на хапки. Запържва се в загрятата мазнина до златисто кафяво на тиган или във фурната.
Прибавя се счуканият или нарязан чесън и се разбърква. Сипва се виното и се задушава докато течността се изпари.
Добавя се туршията на едро или по на дребно и се разбърква. Готви се докато остане на мазнина.
Поръсва се с червения пипер и се разбърква.
Сипва се малко от маринатата на туршията и се готви на тих огън до готовност на месото.
Поръсва се с черен пипер. Може да се поръси и с наситнен магданоз.