Кавърма с туршия

Кухня
09:55 - 17 Февруари 2024
3674
Кавърма с туршия

Продукти

Количествата са изцяло свободен избор - повече месо или повече туршия, както и съотношението на зеленчуците.

Свинско или пилешко месо – може и друго птиче месо, например пуешко

Туршия по избор – чушки, моркови и други кореноплодни, зелени домати, карфиол, кисели краставички

скилидки чесън

вино

червен и черен пипер

сол по желание, като се съобрази със солеността на туршията

Приготвяне

Месото се нарязва на хапки. Запържва се в загрятата мазнина до златисто кафяво на тиган или във фурната.

Прибавя се счуканият или нарязан чесън и се разбърква. Сипва се виното и се задушава докато течността се изпари.

Добавя се туршията на едро или по на дребно и се разбърква. Готви се докато остане на мазнина.

Поръсва се с червения пипер и се разбърква.

Сипва се малко от маринатата на туршията и се готви на тих огън до готовност на месото.

Поръсва се с черен пипер. Може да се поръси и с наситнен магданоз.