Кокосово къри с картофи и карфиол
за 4 порции, 35 мин
Продукти
2 глави лук
2 скилидки чесън
450 г картофи
450 г карфиол
1 зелено люто чушле или парче зелена сладка чушка
1 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. горчица
1 ч.л. смлян кимион
2 ч.л. къри на прах
сол и черен пипер
250 мл зеленчуков бульон
200 мл кокосово мляко (може да се замени с течна готварска сметана)
½ лимон
4 стръка кориандър или магданоз
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват. Обелените картофи се нарязват на кубчета около 3 см. Карфиолът се нарязва на розички. Лютото чушле без семките се нарязва фино.
Загрява се зехтинът и се сотират лукът и чесънът 2-3 мин.
Добавят се картофите и карфиолът и се запържва леко с разбъркване.
Прибавят се лютото чушле, горчицата, кимионът и кърито.
Разбърква се на котлона и се подправя със сол и черен пипер.
Сипват се бульонът и кокосовото мляко, оставя се да заври и се готви на тих огън около 15 мин.
Подправя се с лимонов сок, сол и черен пипер. Поръсва се с наситнен кориандър или магданоз.