Кокосово къри с картофи и карфиол

за 4 порции, 35 мин

Кухня
13:24 - 10 Януари 2023
1952
Кокосово къри с картофи и карфиол

Продукти

2 глави лук

2 скилидки чесън

450 г картофи

450 г карфиол

1 зелено люто чушле или парче зелена сладка чушка

1 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. горчица

1 ч.л. смлян кимион

2 ч.л. къри на прах

сол и черен пипер

250 мл зеленчуков бульон

200 мл кокосово мляко (може да се замени с течна готварска сметана)

½ лимон

4 стръка кориандър или магданоз

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се наситняват. Обелените картофи се нарязват на кубчета около 3 см. Карфиолът се нарязва на розички. Лютото чушле без семките се нарязва фино.

Загрява се зехтинът и се сотират лукът и чесънът 2-3 мин.

Добавят се картофите и карфиолът и се запържва леко с разбъркване.

Прибавят се лютото чушле, горчицата, кимионът и кърито.

Разбърква се на котлона и се подправя със сол и черен пипер.

Сипват се бульонът и кокосовото мляко, оставя се да заври и се готви на тих огън около 15 мин.

Подправя се с лимонов сок, сол и черен пипер. Поръсва се с наситнен кориандър или магданоз.