Кордон бльо със зеленчуци

за 4 порции, 40 мин 

Кухня
11:25 - 06 Октомври 2019
2490
Кордон бльо със зеленчуци

Продукти

4 телешки шницела по около 140 г всеки

4 тънки филийки варена шунка

4 тънки филийки жълто сирене по избор

600 г дребни картофи

сол и черен пипер

2 с.л. брашно

2 яйца

120 г галета

30 г масло

200 г снежен грах или зелен фасул

200 г моркови

 

Приготвяне

Картофите се обелват и се оставят цели - ако са по-големи, се нарязват на едро. Кипват се в подсолена вода 10-15 мин.

Шницелите се начукват леко. Половината на всеки шницел се покрива с филийка шунка, а върху нея филийка жълто сирене.

Сгъват се и се покриват със свободната половина на шницелите, като се притискат краищата.

Подправят се със сол и черен пипер. Овалват се в брашното. Потапят се в разбитите яйца. Овалват се в галетата.

Пържат се в разтопеното масло от двете страни 4-5 мин. до златисто кафяво. От време на време се поливат с мазнината. Отцеждат се върху кухненска хартия и се държат на топло.

Картофите се отцеждат и се запържват в същата мазнина около 5 мин. до златисто кафяво.

Снежният грах или зеленият фасул се бланшира във вряща подсолена вода 1-2 мин. Отцежда се и се нарязва надлъжно на ленти.

Заедно с нарязаните на парчета моркови се добавят при картофите.

Подправят се със сол и черен пипер и се готви всичко още около 2 мин.

Шницелите се гарнират със зеленчуците.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".