Кордон бльо със зеленчуци
за 4 порции, 40 мин
Продукти
4 телешки шницела по около 140 г всеки
4 тънки филийки варена шунка
4 тънки филийки жълто сирене по избор
600 г дребни картофи
сол и черен пипер
2 с.л. брашно
2 яйца
120 г галета
30 г масло
200 г снежен грах или зелен фасул
200 г моркови
Приготвяне
Картофите се обелват и се оставят цели - ако са по-големи, се нарязват на едро. Кипват се в подсолена вода 10-15 мин.
Шницелите се начукват леко. Половината на всеки шницел се покрива с филийка шунка, а върху нея филийка жълто сирене.
Сгъват се и се покриват със свободната половина на шницелите, като се притискат краищата.
Подправят се със сол и черен пипер. Овалват се в брашното. Потапят се в разбитите яйца. Овалват се в галетата.
Пържат се в разтопеното масло от двете страни 4-5 мин. до златисто кафяво. От време на време се поливат с мазнината. Отцеждат се върху кухненска хартия и се държат на топло.
Картофите се отцеждат и се запържват в същата мазнина около 5 мин. до златисто кафяво.
Снежният грах или зеленият фасул се бланшира във вряща подсолена вода 1-2 мин. Отцежда се и се нарязва надлъжно на ленти.
Заедно с нарязаните на парчета моркови се добавят при картофите.
Подправят се със сол и черен пипер и се готви всичко още около 2 мин.
Шницелите се гарнират със зеленчуците.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".