Крем супа от коприва с картоф
за 4 порции, 40 мин
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            07:17 - 12 Април 2022                                        
                                                                                                            
                                        4733
                                    
                                                                     
                                
                                Продукти
300 г млада коприва
1 глава лук
1-2 скилидка чесън или 1 стрък пресен чесън
1 парче праз около 10 см
1 средно голям картоф
малко зехтин или олио
500 мл зеленчуков бульон
сол, черен пипер и индийско орехче
Приготвяне
Копривата, обеленият лук, чесънът, празът се наситняват. Задушават се заедно в загрятата мазнина докато се слегнат – намали се обемът.
Добавя се обеленият и нарязан на кубчета картоф.
Разрежда се със зеленчуковия бульон, кипва и къкри 30 мин.
Супата се пасира фино или по-едро и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    