Леща със сирене и люто кисело мляко

за 2 порции, 20 мин

Кухня
09:03 - 04 Октомври 2019
2055
Леща със сирене и люто кисело мляко

Продукти

100 г леща по избор

2 скилидки чесън

1 глава червен лук

30 г пресен джинджифил

1 с.л. олио

1 с.л. къри на прах

350 мл зеленчуков бульон

150 г кисело мляко

1 лимон

1 люто чушле

сол и черен пипер

150 г бяло саламурено сирене или тофу

пресен кориандър или магданоз (може да се замени с мента, джоджен, чубрица

 

Приготвяне

Обелените чесън, лук, джинджифил се наситняват и заедно се запържват в загрятото олио.

Добавят се лещата и кърито, разбърква се за кратко и се сипва бульонът.

Готви се под капак 10 мин. на средна температура.

Киселото мляко се разбърква с изцедения лимонов сок, наситненото люто чушле без семките, сол и черен пипер.

Сиренето се нарязва на кубчета и за кратко се запича на сух тиган.

Гарнира се лещата със сиренето и билка и се поднася със соса от кисело мляко.

По същия начин се приготвя боб, като трябва предварително да се свари и отцеди.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".