Леща със сирене и люто кисело мляко
за 2 порции, 20 мин
Продукти
100 г леща по избор
2 скилидки чесън
1 глава червен лук
30 г пресен джинджифил
1 с.л. олио
1 с.л. къри на прах
350 мл зеленчуков бульон
150 г кисело мляко
1 лимон
1 люто чушле
сол и черен пипер
150 г бяло саламурено сирене или тофу
пресен кориандър или магданоз (може да се замени с мента, джоджен, чубрица
Приготвяне
Обелените чесън, лук, джинджифил се наситняват и заедно се запържват в загрятото олио.
Добавят се лещата и кърито, разбърква се за кратко и се сипва бульонът.
Готви се под капак 10 мин. на средна температура.
Киселото мляко се разбърква с изцедения лимонов сок, наситненото люто чушле без семките, сол и черен пипер.
Сиренето се нарязва на кубчета и за кратко се запича на сух тиган.
Гарнира се лещата със сиренето и билка и се поднася със соса от кисело мляко.
По същия начин се приготвя боб, като трябва предварително да се свари и отцеди.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".