Лучени кюфтета и картофена салата с репички

за 2 порции, 35 мин

Кухня
10:57 - 29 Януари 2023
3631
Лучени кюфтета и картофена салата с репички

Продукти

400 г по-дребни картофи

1 връзка репички

1 краставица

1 връзка пресен лук

1 глава лук

400 г кайма по избор

1 яйце

2 с.л. овесени ядки (може да се заменят с 1 филия накиснат във вода и изстискан хляб)

1 с.л. извара или намачкано бяло саламурено сирене

сол и черен пипер

2 с.л. олио

250 мл зеленчуков бульон

1 с.л. оцет

 

Приготвяне

Картофите, без да се белят, се сваряват за около 20 мин.

Репичките и краставицата се нарязват на кръгчета. Пресният лук се нарязва на дребно – отделно бялата и зелената част.

Каймата се омесва с наситнения или настърган стар лук, с бялата част на пресния лук, яйцето, овесените ядки, изварата, сол и черен пипер.

Оформят се кюфтета. Изпържват се в загрятото олио.

Сварените картофи се обелват, нарязват се и се заливат със загретия бульон и с оцета. Смесват се краставицата, репичките и зеления лук. Подправя се със сол и черен пипер.

Вместо пресен лук, може да се използва 1 стрък праз.