Месен пастет с гъби и естрагон
50 мин
Кухня
07:52 - 31 Март 2023
3077
Продукти
500 г смляно телешко или свинско месо от бут – може и смес
180 г дребни гъби
1 с.л. наситнен пресен естрагон или 1 ч.л. сух
1 с.л. наситнен магданоз
1 шалот или малка главичка друг лук
на вкус сол, черен пипер, индийско орехче, карамфил, канела
2 с.л. нарязана на малки кубчета варена шунка или бекон
2 яйца
2 с.л. коняк, бренди
Приготвяне
Обеленият лук се наситнява. Смесва се с всичко останало без гъбите. Прибавят се гъбите и се омесва отново сместа.
Напълва се плътно във форма за печене. Покрива се с хартия за печене и се запечатва отгоре плътно с алуминиево фолио.
Пече се в загрята фурната на 200 градуса 35 мин. Оставя се да изстине във фурната.
Съхранява се завит или в затворена кутия в хладилника, като се реже на филийки при поднасяне.