Месен пастет с гъби и естрагон

50 мин

Кухня
07:52 - 31 Март 2023
3077
Месен пастет с гъби и естрагон

Продукти

500 г смляно телешко или свинско месо от бут – може и смес

180 г дребни гъби

1 с.л. наситнен пресен естрагон или 1 ч.л. сух

1 с.л. наситнен магданоз

1 шалот или малка главичка друг лук

на вкус сол, черен пипер, индийско орехче, карамфил, канела

2 с.л. нарязана на малки кубчета варена шунка или бекон

2 яйца

2 с.л. коняк, бренди

 

Приготвяне

Обеленият лук се наситнява. Смесва се с всичко останало без гъбите. Прибавят се гъбите и се омесва отново сместа.

Напълва се плътно във форма за печене. Покрива се с хартия за печене и се запечатва отгоре плътно с алуминиево фолио.

Пече се в загрята фурната на 200 градуса 35 мин. Оставя се да изстине във фурната.

Съхранява се завит или в затворена кутия в хладилника, като се реже на филийки при поднасяне.