Пълнени бутерки с лимонов крем

за 6 броя, 50 мин

Кухня
09:03 - 12 Февруари 2022
2728
Пълнени бутерки с лимонов крем

Продукти

3 правоъгълника бутер тесто по около 75 г всеки

100 г пудра захар

5 с.л. лимонов сок

150 г предварително сварен лимонов пудинг без прясно мляко

250 мл течна сметана за разбиване

1 пак. сметанов пудинг на прах

1 пак. ванилова захар

100 г високомаслено кисело мляко

2 ч.л. настъргана лимонова кора

 

Приготвяне

Корите бутер тесто се разрязват на общо 6 парчета. Подреждат се върху хартия за печене и се набождат по няколко пъти с вилица.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 12-14 минути. Оставят се да изстинат. Разрязват се хоризонтално наполовина  - като блат.

Разбърква се 80 г пудра захар с 2 с.л. лимонов сок. Намазват се горните части от блатовете – капачетата. Поливат се с половината лимонов пудинг, като се минава през него с дървено шишче за шарка.

Сметаната се загрява и се добавят ваниловата захар и сметановият пудинг на прах, разтворен в малко студена вода. Разбърква се, докато се сгъсти на слаб огън. Добавят се киселото мляко, лимоновата кора, останалият лимонов сок и останалата пудра захар и се разбърква.

Долните части на блатовете се намазват с останалия предварително приготвен лимонов пудинг. Върху него се разпределя сметановият пудинг. Захлупват се с капаците.