Пълнени бутерки с лимонов крем
за 6 броя, 50 мин
Продукти
3 правоъгълника бутер тесто по около 75 г всеки
100 г пудра захар
5 с.л. лимонов сок
150 г предварително сварен лимонов пудинг без прясно мляко
250 мл течна сметана за разбиване
1 пак. сметанов пудинг на прах
1 пак. ванилова захар
100 г високомаслено кисело мляко
2 ч.л. настъргана лимонова кора
Приготвяне
Корите бутер тесто се разрязват на общо 6 парчета. Подреждат се върху хартия за печене и се набождат по няколко пъти с вилица.
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 12-14 минути. Оставят се да изстинат. Разрязват се хоризонтално наполовина - като блат.
Разбърква се 80 г пудра захар с 2 с.л. лимонов сок. Намазват се горните части от блатовете – капачетата. Поливат се с половината лимонов пудинг, като се минава през него с дървено шишче за шарка.
Сметаната се загрява и се добавят ваниловата захар и сметановият пудинг на прах, разтворен в малко студена вода. Разбърква се, докато се сгъсти на слаб огън. Добавят се киселото мляко, лимоновата кора, останалият лимонов сок и останалата пудра захар и се разбърква.
Долните части на блатовете се намазват с останалия предварително приготвен лимонов пудинг. Върху него се разпределя сметановият пудинг. Захлупват се с капаците.