Пълнени чушки с мес о, праз и моцарела

за 4 порции, 60 мин

Кухня
09:11 - 07 Март 2023
3997
Пълнени чушки с месо, праз и моцарела

Продукти

2 големи жълти или зелени чушки

2 големи червени чушки

1 ч.ч. нарязан праз – зелената част

1 малко хлебче или 1 филия хляб

1 глава лук

1 с.л. зехтин или олио

600 г мляно телешко месо или друга кайма по избор

1 яйце

1 ч.л. горчица

сол и черен пипер

125 г моцарела (може да се замени с бяло саламурено сирене)

200 мл зеленчуков бульон

 

Приготвяне

Чушките се разполовяват надлъжно като се запазват дръжките, почистват се от семето. Може да се оставят и цели, без да се разполовяват. Хлябът се накисва във вода.

Обеленият лук се наситнява. Сотира се до леко омекване. Добавя се празът, разбърква се и се маха от котлона. Оставя се да изстине.

Изстисква се хлябът и се омесва с каймата, яйцето, лучената смес, горчицата, сол и черен пипер.

Моцарелата се нарязва на кубчета и се добавя внимателно в плънката.

Пълнят се половинките чушки. Подреждат се в тава и се сипва зеленчуковият бульон.

Готви се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) около 30 мин.