Печен хляб с авокадо и спанак

за 2 порции, 15 мин

Кухня
09:11 - 09 Март 2023
2607
Печен хляб с авокадо и спанак

Продукти

20 г бейби спанак или накъсан от едрия

½ авокадо – около 50 г

4 клонки прясна билка - например босилек

4 филии хляб

80 г жълто или друго сирене по избор

сол и черен пипер

1 скилидка чесън

1 с.л. зехтин, олио или масло

 

Приготвяне

Обеленото авокадо се нарязва на тънки филийки. Прясната билка се наситнява. Сиренето се настъргва едро или натрошава.

Върху две филии хляб на пластове се подреждат ¼ от сиренето, ½ от авокадото, ½ от спанака, ½ от билките и още ¼ от сиренето.

Посолява се и се поръсва с черен пипер. Захлупват се с другите две филии хляб, като леко се притискат.

Натрива се дъното на тиган със скилидката чесън. Намазнява се със зехтина.

Сандвичите се запържват до златисто кафяво от двете страни на средна температура.

Разполовяват се по диагонал на триъгълници.