Печен хляб с риба тон и кисели краставички
за 4 порции, 20 мин
Продукти
8 филии хляб
4 с.л. зехтин или олио
2 скилидки чесън
200 г риба тон от консерва
3-4 кисели краставички
1 голяма чушка – прясна или печена
по желание 1 малко червено люто чушле
1 с.л. оцет
6 листенца босилек или друга билка
2 с.л. настърган пармезан или друго жълто сирене – например кашкавал.
Приготвяне
Филиите хляб се подреждат в тава и се запичат в загрята фурна на 200 градуса 3-5 мин. до златисто кафяво.
Счуква се 1 скилидка чесън, смесва се със зехтина и се намазват филиите хляб.
Краставичките се нарязват на малки кубчета и се смесват с отцедената и раздробена риба тон.
Добавят се чушката и лютото чушле, почистени от семето и нарязани на дребно. Подправя се с оцет и се разбърква.
Сместа се разстила върху филиите хляб. Поръсва се с наситнения босилек и с настъргания пармезан.
Може за няколко секунди да се запекат само да се разтопи сиренето.