Печен хляб с риба тон и кисели краставички

за 4 порции, 20 мин

Кухня
09:37 - 04 Април 2023
2901
Печен хляб с риба тон и кисели краставички

Продукти

8 филии хляб

4 с.л. зехтин или олио

2 скилидки чесън

200 г риба тон от консерва

3-4 кисели краставички

1 голяма чушка – прясна или печена

по желание 1 малко червено люто чушле

1 с.л. оцет

6 листенца босилек или друга билка

2 с.л. настърган пармезан или друго жълто сирене – например кашкавал.

 

Приготвяне

Филиите хляб се подреждат в тава и се запичат в загрята фурна на 200 градуса 3-5 мин. до златисто кафяво.

Счуква се 1 скилидка чесън, смесва се със зехтина и се намазват филиите хляб.

Краставичките се нарязват на малки кубчета и се смесват с отцедената и раздробена риба тон.

Добавят се чушката и лютото чушле, почистени от семето и нарязани на дребно. Подправя се с оцет и се разбърква.

Сместа се разстила върху филиите хляб. Поръсва се с наситнения босилек и с настъргания пармезан.

Може за няколко секунди да се запекат само да се разтопи сиренето.