Печени моркови със синьо сирене и меден дресинг
за 4 порции, 30 мин
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            07:24 - 22 Февруари 2022                                        
                                                                                                            
                                        4343
                                    
                                                                     
                                
                                Продукти
За морковите: 500 г моркови – идеално е да са различни цветове, но не е задължително, 2 с.л зехтин или олио, сол и черен пипер, 125 г синьо сирене или бяло саламурено, прясна билка по избор.
За дресинга: 1 с.л. горчица, 1 с.л. мед, 1 с.л. ябълков оцет, 5 с.л. зехтин или олио, сол и черен пипер.
Приготвяне
Морковите се разполовяват надлъжно. Намазват се с 2 с.л. зехтин или олио, поръсват се със сол и черен пипер.
Пекат се на скара, в тава или се запържват на тиган без повече мазнина. Трябва да останат леко хрупкави.
Морковите се оставят да изстинат и се поръсват с натрошеното синьо сирене.
Смесват се с разбиване горчицата, медът, ябълковият оцет, зехтинът, сол и черен пипер. Заливат се морковите и се поръсва прясна наситнена билка.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    