Пилешка салата с авокадо и грейпфрут
за 2 порции, 40 мин
Продукти
2 филета пилешки гърди - около 350 г
сол и черен пипер
2 с.л. зехтин или олио
1 малка зелена салата
1 розов грейпфрут
1 глава червен лук
1 авокадо
1 лайм или ½ лимон
125 г кисело мляко
1 ч.л. къри на прах
Приготвяне
Подсушеното пилешко се подправя със сол и черен пипер.
Запържва се в 1 с.л. загрят зехтин от всяка страна за 3 мин. Сипва се вода да покрие дъното и се готви на средна температура още 4 мин.
Изважда се, изстива малко и се нарязва на филийки.
Зелената салата се накъсва на едро.
Грейпфрутът се обелва с нож до плода и се нарязва на филийки.
Обеленият лук се нарязва на много тънки филийки.
Авокадото се разполовява, изважда от кората и се нарязва на парченца.
Всичко се подрежда със зелената салата най-отгоре. Полива се с дресинг от 1 с.л. сок от лайм, киселото мляко, кърито, останалия зехтин, сол и черен пипер.
Салатата се приготвя по същия начин с портокал или киви.