Пилешка салата с авокадо и грейпфрут

за 2 порции, 40 мин

Кухня
08:04 - 17 Април 2023
2263
Пилешка салата с авокадо и грейпфрут

Продукти

2 филета пилешки гърди - около 350 г

сол и черен пипер

2 с.л. зехтин или олио

1 малка зелена салата

1 розов грейпфрут

1 глава червен лук

1 авокадо

1 лайм или ½ лимон

125 г кисело мляко

1 ч.л. къри на прах

 

Приготвяне

Подсушеното пилешко се подправя със сол и черен пипер.

Запържва се в 1 с.л. загрят зехтин от всяка страна за 3 мин. Сипва се вода да покрие дъното и се готви на средна температура още 4 мин.

Изважда се, изстива малко и се нарязва на филийки.

Зелената салата се накъсва на едро.

Грейпфрутът се обелва с нож до плода и се нарязва на филийки.

Обеленият лук се нарязва на много тънки филийки.

Авокадото се разполовява, изважда от кората и се нарязва на парченца.

Всичко се подрежда със зелената салата най-отгоре. Полива се с дресинг от 1 с.л. сок от лайм, киселото мляко, кърито, останалия зехтин, сол и черен пипер.

Салатата се приготвя по същия начин с портокал или киви.