Пилешки хапки на фурна
за 2 порции, 35 мин
Продукти
400 г филе пилешки гърди
сол, черен пипер и червен пипер на вкус
50 г препържено масло
30 г брашно
30 г прясна галета – хлебни трохи
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
Приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на хапки около 4 см. Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер.
Яйцата се разбиват с прясното мляко.
Леко се разтопява маслото. Загрява се тава във фурната на 220 градуса.
Пилешките хапки се овалват последователно в брашното, яйцата и галетата.
Тавата се покрива с хартия за печене и се намазва с половината масло.
Подреждат се филетата и се поливат с останалото масло.
Пекат се в загрятата фурна 15 мин., като се обръщат веднъж. Отцеждат се върху кухненска хартия.
Поднасят се със сос по избор – млечен, доматен и други.
Вместо в галета пилешките филенца могат да се овалят в овесени ядки, в корнфлейкс, в счукан картофен чипс.