Пилешки хапки на фурна

за 2 порции, 35 мин

Кухня
16:54 - 17 Февруари 2022
4269
Пилешки хапки на фурна

Продукти

400 г филе пилешки гърди

сол, черен пипер и червен пипер на вкус

50 г препържено масло

30 г брашно

30 г прясна галета – хлебни трохи

2 яйца

2 с.л. прясно мляко

 

Приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки около 4 см. Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер.

Яйцата се разбиват с прясното мляко.

Леко се разтопява маслото. Загрява се тава във фурната на 220 градуса.

Пилешките хапки се овалват последователно в брашното, яйцата и галетата.

Тавата се покрива с хартия за печене и се намазва с половината масло.

Подреждат се филетата и се поливат с останалото масло.

Пекат се в загрятата фурна 15 мин., като се обръщат веднъж. Отцеждат се върху кухненска хартия.

Поднасят се със сос по избор – млечен, доматен и други.

Вместо в галета пилешките филенца могат да се овалят в овесени ядки, в корнфлейкс, в счукан картофен чипс.