Пилешки шишчета с млечна салата
за 4 порции, 20 мин
Продукти
4 филета пилешки гърди – по около 150 г всяко
3 с.л. зехтин или олио
сухи билки – босилек, риган, мащерка
сол и черен пипер
1 краставица
1 червена чушка
1 глава лук
1 скилидка чесън
100 г кисело мляко
100 г заквасена сметана
1 ч.л. олио
1 с.л. оцет
1 щипка кафява захар
Приготвяне
Всяко пилешко филе се нарязва на 4 дълги парчета. Маринова се с 2 с.л. зехтин, със сухите билки, сол и черен пипер, като престоява около 10 мин.
Всяко парче се нанизва на шишче.
Обелената краставица се нарязва на кубчета. Почистената от семето чушка се нарязва на тънки ивици. Обелените лук и чесън се наситняват и се разбъркват със зеленчуците.
Смесват се киселото мляко и заквасената сметана с олиото, щипката захар, сол и черен пипер.
Добавят се зеленчуците и се разбърква.
Загрява се останалият зехтин и се изпържват шишчетата до златисто кафяво.
Гарнират се с млечната салата.