Пилешко къри с картофи и моркови

за 2 порции, 25 мин

Кухня
07:07 - 07 Ноември 2022
3731
Пилешко къри с картофи и моркови

Продукти

200 г филе пилешки гърди

1 ч.л. къри на прах

сол

1 ч.л. брашно

3 големи картофа – около 400 г

3 моркова – около 300 г

1 глава лук

2 с.л. олио или зехтин

1 с.л. заквасена сметана или кисело мляко

 

Приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки.

Смесват се кърито, брашното и сол. Пилешкото се овалва в сместа.

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Обелените моркови се нарязват на малко по-дребни кубчета.

Обеленият лук се наситнява и се запържва леко в загрятото олио или зехтин.

Добавя се пилешкото, картофите и морковите и се разбърква за кратко на котлона. Посолява се и се запържва още 2-3 мин. докато всичко започне леко да покафенява.

Сипва се 200 мл вода и се готви под капак около 10 мин. Ако е необходимо, се добавя още малко вода, за да не се пресушава напълно.

Добавя се заквасената сметана и се разбърква.