Пилешко пълнено в бекон с домати и тиквички

за 6 порции, 60 мин

Кухня
08:50 - 29 Октомври 2022
2903
Пилешко пълнено в бекон с домати и тиквички

Продукти

6 филета пилешки гърди - по около 160 г всяко

8 клонки мащерка

8 с.л. крем сирене или заквасена сметана (може изцедено кисело мляко)

сол и черен пипер

6 тънки филийки пушен бекон

1 с.л. зехтин или олио

500 г разноцветни чери домати или домати на парчета

1 тиквичка

50 мл бяло вино

50 мл зеленчуков бульон

 

Приготвяне

С остър нож се разрязва джобче на всяко пилешко филе. Крем сиренето се разбърква с листенцата на 4 клонки мащерка, сол, черен пипер и се напълват джобчетата.

Всяко филе се увива в бекон и се закопчава с клечки за зъби. Запържват се в 1 с.л. загрят зехтин около 5 мин. до златисто кафяво.

Слагат се в намазнена с останалия зехтин тавичка. Сипват се виното и зеленчуковият бульон. Добавят се останалите клонки мащерка, поръсва се със сол и черен пипер.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) около 15 мин.

Добавят се чери доматите и нарязаните на колелца тиквички и се готви още 15 мин.