Пилешко пълнено в бекон с домати и тиквички
за 6 порции, 60 мин
Продукти
6 филета пилешки гърди - по около 160 г всяко
8 клонки мащерка
8 с.л. крем сирене или заквасена сметана (може изцедено кисело мляко)
сол и черен пипер
6 тънки филийки пушен бекон
1 с.л. зехтин или олио
500 г разноцветни чери домати или домати на парчета
1 тиквичка
50 мл бяло вино
50 мл зеленчуков бульон
Приготвяне
С остър нож се разрязва джобче на всяко пилешко филе. Крем сиренето се разбърква с листенцата на 4 клонки мащерка, сол, черен пипер и се напълват джобчетата.
Всяко филе се увива в бекон и се закопчава с клечки за зъби. Запържват се в 1 с.л. загрят зехтин около 5 мин. до златисто кафяво.
Слагат се в намазнена с останалия зехтин тавичка. Сипват се виното и зеленчуковият бульон. Добавят се останалите клонки мащерка, поръсва се със сол и черен пипер.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) около 15 мин.
Добавят се чери доматите и нарязаните на колелца тиквички и се готви още 15 мин.