Портокалови шишчета със салца от рукола и домати

за 2 порции, 60 мин

Кухня
08:43 - 10 Ноември 2023
14916
Портокалови шишчета със салца от рукола и домати

Продукти

200-300 г месо по избор – свинско, агнешко, пилешко, пуешко

1 глава червен лук

1 скилидка чесън

3 портокала

2 клонки мащерка

1 ч.л. червен пипер

1-2 щипки лют червен пипер

1 щипка канела

сол и черен пипер

около 40 г рукола

100 г чери домати

2 с.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Месото се нарязва на ленти с широчина около 1 см. Нанизват се на шишчета.

Обелените лук и чесън се наситняват.

2 портокала се обелват и се изрязват филенцата от ципите, като се събира сокът. Третият портокал се изцежда на сок.

Към сока се добавят наситнената мащерка, червеният пипер, лютият червен пипер, канелата, чесънът, лукът, сол и черен пипер. Със сместа се мариноват шишчетата около 20 мин.

Шишчетата се отцеждат, а маринатата се кипва с 1 с.л. зехтин докато намалее наполовина и се оставя да изстине.

Загрява се останалият зехтин и се изпържват шишчетатата.

Руколата се смесва с разполовените чери домати и портокалите. Полива се със сгъстената марината.

Върху салцата се подреждат шишчетата.