Преследване с бухалка и край Търново

Общество
11:55 - 16 Октомври 2023
2184
Преследване с бухалка и край Търново

Досъдебно производство за хулиганство е започнато в РУ Велико Търново, след екшън с преследване, размахване на бухалки и пострадали коли, съобщиха от полицията

На 15 октомври на тел. 112 са получени две последователни съобщения – в 20:09ч. и в 20:11ч.. Първото съобщение е от мъж от гр. Бургас, в което 30-годишният гражданин твърди, че водач на лек автомобил е извадил бухалка от багажника си след засичане и го преследва по пътя от Велико Търново в посока гр. Килифарево. Вторият сигнал е от 36-годишен жител на Велико Търново, за това, че лек автомобил го е ударил в крака до автогара Юг и е напуснал местопроизшествието.

Установено е, че екшънът започнал около 20 ч. в района на централната поща в областния град. След засичане шофьорите на колите с бургаска и търновска регистрации започнали гонка. Спрели в района на автогара юг, където търновеца извадил бухалка, за да се разправи с бургаския си опонент. Вторият шофьор предприел маневра, за да му избяга и го бутнал.  Преследването между шофьорите продължило в посока Килифарево, а докато давали газ и двамата подали сигнали в полицията.  Изпратените патрули установили водачите до тир паркинг на пътя Килифарево-Гурково, където преследвачът притиснал и успял да спре другата кола. И двамата пътни хулигани били с жените си в колите по време на екшъна.  Иззети са палка и макетен нож, констатирани са протривания по превозните средства.

Пътнотранспортното произшествие, което автомобилът с бургаска регистрация допуска при потеглянето си, е обработено по административен ред. В РУ Велико Търново е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 3 вр. ал. 1 от НК.