Пудинг с пюре от круши

за 4 порции, 30 мин

Кухня
08:53 - 30 Октомври 2023
11807
Пудинг с пюре от круши

Продукти

2 круши - около 200 г

½ лимон

2 с.л. ябълков сок

250 мл прясно мляко

1 пак. ванилов пудинг на прах

2 с.л. кафява захар

250 мл мътеница (може да се замени с 1:1 кисело и прясно мляко)

4 с.л. сладко от боровинки или друго по избор

 

Приготвяне

Крушите се обелват, изчистват се от семките и се нарязват на парчета. Настъргва се кората на лимона и се изцежда сокът.

Смесва се всичко с ябълковия сок, кипва се и се вари на средна температура 5-10 мин. Пасира се и се оставя да изстине.

Пудингът се разбърква с 5 с.л. прясно мляко и със захарта.

Кипва се останалото прясно мляко, добавя се пудингът и се вари 1 мин. с постоянно разбъркване. Оставя се да поизстине като се разбърква. Добавя се мътеницата с разбъркване.

Пудингът се разпределя в чаши на пластове с крушовото пюре. Гарнира се с боровинковото сладко.