Пуешки (пилешки) пиперени стекове

за 4 порции, 20 мин

Кухня
07:29 - 24 Март 2023
2921
Пуешки (пилешки) пиперени стекове

Продукти

4 тънки пуешки или пилешки шницела, стекове от гърди – по около 150 г всеки

3 ч.л. маринован или сух зелен пипер на зърна

3 главички шалот или друг по-дребен лук

2 скилидки чесън

1 връзка див лук или зелените пера на пресен лук

сол и черен пипер

1 с.л. зехтин или олио

4 с.л. бренди или сок от червена боровинка

300 мл течна готварска сметана или заквасена сметана

 

Приготвяне

Зеленият пипер леко се счуква. Обелените шалот и чесън се наситняват.

Дивият лук се нарязва на пръстени.

Подсушените пуешки стекове се поръсват с черен пипер и се запържват в загретия зехтин от всяка страна на висока температура до златисто кафяво.

Изваждат се от тигана, посоляват се и се завиват в алуминиево фолио.

В същата мазнина се сотират шалотът и чесънът за 1-2 мин.

Добавя се зеленият пипер и се сипва брендито - силно да заври.

Прибавя се сметаната и кипва.

Връщат се пуешките шницели и отново кипва.

Подправя се със сол и се поръсва с дивия лук.