Пуешки (пилешки) рулца с шунка и спанак
за 4 порции, 20 мин

Продукти
200 г спанак
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
4 с.л. зехтин или олио
сол, черен пипер и индийско орехче
4 тънки пуешки (пилешки) шницела от гърдите – по около 150 г
4 тънки филийки пушена или варена шунка
20 г пармезан или друго жълто сирене – например кашкавал
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват.
Запържват се 2 с.л. загрят зехтин или олио на средна температура около 1 мин.
Прибавя се спанакът и се готви 5 мин. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Оставя се малко да изстине.
Шницелите се подправят с черен пипер. Покриват се с филийките шунка.
Разстила се спанакът отгоре и се поръсва с настъргания пармезан.
Завиват се на рулца и се закопчават с клечки за зъби.
Прибавя се в същия тиган останалият зехтин или олио. Рулцата се запържват от двете страни на висока температура 5-6 мин. до хрупкаво кафяво. Подправят се със сол.
Спанакът може да се замени с друг листен зеленчук – цвекло, кейл (листно зеле), лобода.