Пуешки (пилешки) рулца с шунка и спанак

за 4 порции, 20 мин

Кухня
08:28 - 13 Октомври 2025
655
Пуешки (пилешки) рулца с шунка и спанак

Продукти

200 г спанак

1 малка глава лук

1 скилидка чесън

4 с.л. зехтин или олио

сол, черен пипер и индийско орехче

4 тънки пуешки (пилешки) шницела от гърдите – по около 150 г

4 тънки филийки пушена или варена шунка

20 г пармезан или друго жълто сирене – например кашкавал

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се наситняват.

Запържват се 2 с.л. загрят зехтин или олио на средна температура около 1 мин.

Прибавя се спанакът и се готви 5 мин. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Оставя се малко да изстине.

Шницелите се подправят с черен пипер. Покриват се с филийките шунка.

Разстила се спанакът отгоре и се поръсва с настъргания пармезан.

Завиват се на рулца и се закопчават с клечки за зъби.

Прибавя се в същия тиган останалият зехтин или олио. Рулцата се запържват от двете страни на висока температура 5-6 мин. до хрупкаво кафяво. Подправят се със сол.

Спанакът може да се замени с друг листен зеленчук – цвекло, кейл (листно зеле), лобода.