Рулца от кайма с чушки и магданозен дип
за 8 броя, 40 мин
Продукти
500 г кайма по избор
½ връзка магданоз
200 г кисело мляко
сол и черен пипер
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
1 люто червено чушле
1 с.л. червен пипер
2 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Магданозът се наситнява, разбърква се с киселото мляко, подправя се със сол и черен пипер и се оставя в хладилника.
Почистената от семето зелена чушка се нарязва на малки кубчета. Обеленият чесън се счуква. Лютото чушле се наситнява без семките. Смесват се чушките и чесънът.
Добавя се каймата и се омесва, като се овкусява със сол, черен пипер и червения пипер.
Оформя се на дълга ролка и се нарязва на рулца с дължина около 10 см и дебелина 2-3 см. Намазват се отвсякъде със зехтина или олиото.
Пекат се на гореща скара или на тиган 8-10 мин., като се обръщат от всички страни.
Поднасят се с млечния магданозен дип.