Сеир на пътя: Шофьори се замерят с бутилки на "Тракия" - арестуваха ги

Общество
13:04 - 11 Април 2024
2701
Сеир на пътя: Шофьори се замерят с бутилки на "Тракия" - арестуваха ги

Трима шофьори са задържани за агресия на пътя, съобщи пловдивската полиция. Двама от тях се "изявили" на АМ "Тракия", а третият нападнал водачка на бул. "Кукленско шосе" в Пловдив и потрошил колата й. Прокуратурата им образува бързи производства.

Първият конфликт е между столичанин и ботевградчанин. Докато пътували вчера по магистрала "Тракия", възникнал конфликт между двамата. Те се движели с „Фолксваген" и товарен „Пежо" в посока София. В продължение на няколко километра си показвали среден пръст и се обиждали, по едно време единият замерил колата на другия с пластмасова бутилка. В отговор онзи запратил по другата кола стъклено шише, с което счупил задното стъкло на превозното средство.

Виждайки полицейски патрул на една от бензиностанциите, шофьорите решили да се оплачат, представяйки се едновременно като потърпевши. В крайна сметка проверката показала, че и двамата са имали неприемливо поведение на автомагистралата, настъпвайки газта. С това създали риск за собствения си живот и този на останалите участници в движението. След доклад в Районна прокуратура – Пловдив срещу мъжете – столичанин и жител на Ботевград, са започнати бързи производства и са задържани са за едно денонощие.

Малко по-късно, около 17 часа, в Първо РУ се явила жена и разказала, че докато управлявала лекия си автомобил на ул. "Кукленско шосе", непознат шофьор на „Шкода" я принудил с рязка маневра да отбие встрани на пътя. Със закани за физическа саморазправа мъжът се нахвърлил с удари върху колата й и счупил двете странични огледала. След това изчезнал. Полицаи открили кадри от случката в социалната мрежа и предприели незабавни издирвателни действия. Още същата вечер в районното управление е отведен извършителят – пловдивчанин на 45 години, с криминалистична регистрация за умишлено увреждане на чуждо имущество. Срещу него се води бързо производство.