Шницели в сос от нар със стафиди и лук
за 2 порции, 25 мин
Продукти
2 с.л. стафиди
100 мл сок от нар
3 глави червен лук
3 стръка магданоз
6 малки телешки/говежди шницела – по около 50 г (телешкото може да се замени със свинско или пилешко месо)
2 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
150 мл телешки бульон или друг по избор.
Приготвяне
Стафидите се накисват в сока от нар. Обеленият червен лук се нарязва на филийки. Магданозът се наситнява.
Шницелите се начукват внимателно. Запържват се в 1 с.л. загрят зехтин или олио от всяка страна за 1 мин. на висока температура - ако е свинско или пилешко, по 2 мин. от всяка страна.
Изваждат се, овкусяват се със сол и черен пипер и се оставят на топло.
Добавя се останалият зехтин или олио и се запържва лукът 3-4 мин. с разбъркване.
Прибавят се стафидите заедно със сока от нар и бульонът и се кипва.
Връщат се шницелите и се готви на средна температура 2 мин. Поръсва се с магданоз.