Шницели в сос от нар със стафиди и лук

за 2 порции, 25 мин

Кухня
09:15 - 11 Февруари 2023
2403
Шницели в сос от нар със стафиди и лук

Продукти

2 с.л. стафиди

100 мл сок от нар

3 глави червен лук

3 стръка магданоз

6 малки телешки/говежди шницела – по около 50 г (телешкото може да се замени със свинско или пилешко месо)

2 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

150 мл телешки бульон или друг по избор.

 

Приготвяне

Стафидите се накисват в сока от нар. Обеленият червен лук се нарязва на филийки. Магданозът се наситнява.

Шницелите се начукват внимателно. Запържват се в 1 с.л. загрят зехтин или олио от всяка страна за 1 мин. на висока температура - ако е свинско или пилешко, по 2 мин. от всяка страна.

Изваждат се, овкусяват се със сол и черен пипер и се оставят на топло.

Добавя се останалият зехтин или олио и се запържва лукът 3-4 мин. с разбъркване.

Прибавят се стафидите заедно със сока от нар и бульонът и се кипва.

Връщат се шницелите и се готви на средна температура 2 мин. Поръсва се с магданоз.