Шоколадови мини пици с ябълки и лешници
за 10 броя, 25 мин
Кухня
04:36 - 14 Февруари 2022
2696
Продукти
1 пакет тесто за пица
2 ябълки
2 ч.л. лимонов сок
10 ч.л. течен шоколад – пълни с връх
3 с.л. лешникови ядки, нарязани на едро
2 с.л. захар
Приготвяне
Изрязват се от тестото за пица 10 кръга с диаметър 10 см. Подреждат се в тава с хартия за печене.
Лешниците се запичат на сух тиган до леко златисто.
Ябълките се обелват, изчистват се от семето и се нарязват на много фини резени. Веднага се смесват с лимоновия сок. Подреждат се в друга тава с хартия за печене. Поръсват се със захарта и се пекат в загрята фурна на 220 градуса 5 мин.
Кръговете тесто се надупчват на няколко места с вилица. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса 8-10 мин.
Пиците се намазват с течния шоколад. Покриват се с ябълковите резени и се поръсват с лешниците.