Спаначена супа с колбас
за 4 порции, 30 мин
Продукти
500 г спанак
2 глави лук
250 г сварени и обелени кестени
2 с.л. масло
750 мл зеленчуков бульон
200 мл течна сметана или прясно мляко
4 парчета метвурст или друг колбас по избор – например варена наденица
сол, черен пипер, индийско орехче
Приготвяне
Спанакът се нарязва на ивици. Обеленият лук се наситнява. Сварените кестени се нарязват на парченца.
Разтопява се маслото и се сотира лукът около 1 мин. Прибавят се спанакът и кестените и се разбърква кратко на котлона.
Сипва се бульонът и се готви на тих огън 15-20 мин.
Изважда се малко от спанака. В супата се прибавя сметаната и се пасира. Връща се спанакът.
Нарязва се метвурстът на кръгчета и се слага в супата. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.
Вместо кестени може да се използват батати или обикновени картофи.