Спаначена супа с колбас

за 4 порции, 30 мин

Кухня
11:10 - 27 Януари 2024
4706
Спаначена супа с колбас

Продукти

500 г спанак

2 глави лук

250 г сварени и обелени кестени

2 с.л. масло

750 мл зеленчуков бульон

200 мл течна сметана или прясно мляко

4 парчета метвурст или друг колбас по избор – например варена наденица

сол, черен пипер, индийско орехче

 

Приготвяне

Спанакът се нарязва на ивици. Обеленият лук се наситнява. Сварените кестени се нарязват на парченца.

Разтопява се маслото и се сотира лукът около 1 мин. Прибавят се спанакът и кестените и се разбърква кратко на котлона.

Сипва се бульонът и се готви на тих огън 15-20 мин.

Изважда се малко от спанака. В супата се прибавя сметаната и се пасира. Връща се спанакът.

Нарязва се метвурстът на кръгчета и се слага в супата. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.

Вместо кестени може да се използват батати или обикновени картофи.