Спаначено песто с лешници и каперси (или зелени маслини)
за 4 бурканчета, 15 мин
Кухня
06:12 - 11 Април 2022
2986
Продукти
125 г пресен спанак
1 скилидка чесън
2 ч.л. каперси или наеязани на парченца зелени маслини без костилките
сол и черен пипер
50 г ситно настърган пармезан или друго жълто сирене – може кашкавал
50 г лешници
100 мл зехтин или олио – може лешниково или от други ядки
Приготвяне
Измитият спанак се подсушава.
Обелената скилидка чесън и лешниците грубо се нарязват.
Спанакът се пасира заедно с каперсите или маслините, чесъна, лешниците и част от зехтина или олиото до желаната консистенция.
Добавя се пармезанът и се разбърква. Подправя се със сол и черен пипер.
Спаначеното песто се разпределя в бурканчета и се залива отгоре със зехтин или олио. Затваря се плътно.
Може да се съхранява в хладилника за около месец.