Свинско с пресен лук , кисело мляко и риган
за 2 порции, 20 мин
Кухня
16:13 - 09 Февруари 2022
3708
Продукти
300 г свинско месо без кост - филе, контрафиле
2 стръка пресен лук - може да се замени със стар лук или праз
1 клонка пресен риган – може и сух
2 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
100 мл месен бульон
150 г изцедено кисело мляко
Приготвяне
Свинското месо се нарязва на лентички. Запържва се в загретия зехтин или олио до златисто.
Добавя се нарязаният косо на парченца пресен лук и се запържват заедно за кратко. Подправя се със сол и черен пипер.
Залива се с бульона и къкри около 5 мин.
Слага се изцеденото кисело мляко и се разбърква на изключен котлон.
Поръсва се с ригана.