Свинско с пресен лук , кисело мляко и риган

за 2 порции, 20 мин

Кухня
16:13 - 09 Февруари 2022
3708
Свинско с пресен лук, кисело мляко и риган

Продукти

300 г свинско месо без кост - филе, контрафиле

2 стръка пресен лук - може да се замени със стар лук или праз

1 клонка пресен риган – може и сух

2 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

100 мл месен бульон

150 г изцедено кисело мляко

 

Приготвяне

Свинското месо се нарязва на лентички. Запържва се в загретия зехтин или олио до златисто.

Добавя се нарязаният косо на парченца пресен лук и се запържват заедно за кратко. Подправя се със сол и черен пипер.

Залива се с бульона и къкри около 5 мин.

Слага се изцеденото кисело мляко и се разбърква на изключен котлон.

Поръсва се с ригана.