Телешки шницели с нар и стафиди (Средиземноморски стил)
за 2 порции, 25 мин
Продукти
2 с.л. стафиди
100 мл сок от нар
3 глави червен лук
3-4 стръка магданоз
6 телешки шницела по около 50 г (може да се замени със свинско - шницели или бонфиле)
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер
150 мл телешки бульон
Приготвяне
Стафидите се накисват в сока от нар. Обеленият червен лук се нарязва на филийки. Магданозът се наситнява.
Телешките шницели се начукват леко. Запържват се в 1 с.л. загрят зехтин от всяка страна по 1 мин. на висока температура. Подправят се със сол и черен пипер, изваждат се и се оставят на топло в алуминиево фолио.
В същия тиган се добавя останалият зехтин и се запържва лукът 3-4 мин. с разбъркване. Прибавят се стафидите заедно със сока от нар и се кипва. Сипва се бульонът и ври на средна температура 2 мин.
Връща се телешкото в соса и се загрява докато леко заври. Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоза.
Може да се поднесе с паста, с ориз, с кускус.