Телешки шницели с нар и стафиди (Средиземноморски стил)

за 2 порции, 25 мин

Кухня
09:40 - 19 Ноември 2023
2867
Телешки шницели с нар и стафиди (Средиземноморски стил)

Продукти

2 с.л. стафиди

100 мл сок от нар

3 глави червен лук

3-4 стръка магданоз

6 телешки шницела по около 50 г (може да се замени със свинско - шницели или бонфиле)

2 с.л. зехтин

сол и черен пипер

150 мл телешки бульон

 

Приготвяне

Стафидите се накисват в сока от нар. Обеленият червен лук се нарязва на филийки. Магданозът се наситнява.

Телешките шницели се начукват леко. Запържват се в 1 с.л. загрят зехтин от всяка страна по 1 мин. на висока температура. Подправят се със сол и черен пипер, изваждат се и се оставят на топло в алуминиево фолио.

В същия тиган се добавя останалият зехтин и се запържва лукът 3-4 мин. с разбъркване. Прибавят се стафидите заедно със сока от нар и се кипва. Сипва се бульонът и ври на средна температура 2 мин.

Връща се телешкото в соса и се загрява докато леко заври. Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоза.

Може да се поднесе с паста, с ориз, с кускус.