Тиквен крем брюле
за 8 порции, 30 мин
Кухня
08:00 - 23 Февруари 2023
3582
Продукти
500 г тиква
3 с.л. крем фреш или заквасена сметана
2 пак. ванилова захар
1-2 щипки сол
80 г захар
кафява захар за поръсване
Приготвяне
Тиквата се обелва и изчиства от семките. Нарязва се на парчнца и се покрива с вода.
Добавят се 1 с.л. захар, солта и се вари под капак до омекване.
Изстиналата тиква се пасира с ванилията и останалата захар.
Разбърква се с крем фреша или заквасената сметана.
Разпределя се в купички за печене и се оставя в хладилника за 30 мин.
Поръсва се с кафява захар и се запича с горелка или под горния реотан на фурната до златисто кафява коричка.