Тиквен щрудел със сирене

за 4 броя, 50 мин

Кухня
07:36 - 06 Ноември 2023
14041
Тиквен щрудел със сирене

Продукти

300 г обелена и изчистена тиква

2 с.л. олио

захар или мед на вкус

6 кори за баница

30 г леко разтопено масло

4 яйца

100 мл течна сметана или прясно мляко

200 г бяло саламурено сирене

 

Приготвяне

Тиквата се нарязва на кубчета и се запържва в загрятото олио за 1-2 мин. Подслажда се на вкус. Добавя се 100 мл вода и се задушава на средна температура докато течността се изпари.

Корите се подреждат една върху друга като се мажат с масло. Разрязват се на 4 еднакви парчета. Разстилат се в 4 малки намазнени форми за печене, като се оставят краищата да стърчат навън.

Може и в една тавичка, като корите не се разрязват.

Яйцата се разбиват със сметаната и захар на вкус. Изсипва се във формичките. Поръсва се натрошеното сирене. Разпределя се тиквата.

Пече се в загрята фурна на 160 градуса 25 мин.