Тирамису с коняк в чаши

за 6 порции, 30 мин

Кухня
16:46 - 04 Ноември 2022
4706
Тирамису с коняк в чаши

Продукти

200 мл кафе еспресо

40 мл коняк или друго хубаво бренди

2 яйца

2 пак. ванилова захар

50 г захар

400 г маскарпоне

150 г бишкоти

настърган шоколад или како на прах

 

Приготвяне

Смесват се кафето и конякът.

Разбиват се жълтъците със захарта и ваниловата захар до пухкавост. Разбърква се с маскарпонето.

Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към крема с разбъркване чрез повдигане.

Половината бишкоти се потапят в кафето с коняка. Леко се раздробяват и се разпределят в 6 чаши. Покриват се с половината крем.

По същия начин се реди пласт от останалите бишкоти и се покриват с останалия крем.

Оставя се в хладилника за поне 1 час. Поръсва се с настъргания шоколад или с какаото на прах.