Тирамису с коняк в чаши
за 6 порции, 30 мин
Кухня
16:46 - 04 Ноември 2022
4706
Продукти
200 мл кафе еспресо
40 мл коняк или друго хубаво бренди
2 яйца
2 пак. ванилова захар
50 г захар
400 г маскарпоне
150 г бишкоти
настърган шоколад или како на прах
Приготвяне
Смесват се кафето и конякът.
Разбиват се жълтъците със захарта и ваниловата захар до пухкавост. Разбърква се с маскарпонето.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към крема с разбъркване чрез повдигане.
Половината бишкоти се потапят в кафето с коняка. Леко се раздробяват и се разпределят в 6 чаши. Покриват се с половината крем.
По същия начин се реди пласт от останалите бишкоти и се покриват с останалия крем.
Оставя се в хладилника за поне 1 час. Поръсва се с настъргания шоколад или с какаото на прах.