Тофу с чушки и броколи

за 2 порции, 35 мин

Кухня
08:27 - 20 Януари 2023
2240
Тофу с чушки и броколи

Продукти

150 г тофу – соево сирене

1 малка скилидка чесън

½ ч.л. мед

6 с.л. соев сос

1 жълта или зелена чушка

1 червена чушка

1 малка глава броколи

2 с.л. олио

1 ч.л. нишесте

3 ч.л. самбал или друга чили паста, сос

сол и лимонов сок

 

Приготвяне

Счуква се обелената скилидка чесън и се смесва с меда и соевия сос.

Тофуто се нарязва на тънки филийки, полива се с маринатата и се слага в хладилника за поне 15 мин.

Чушките се нарязват на ленти. Броколито се нарязва на розички.

Отцеденото тофу се запържва в 1 с.л. загрято олио от двете страни до златисто кафяво и се изважда.

Добавя се останалото олио и се запържват зеленчуците около 2 мин. Деглазира се със 100 мл вода и маринатата от тофуто. Готви се под капак на средна температура 5-8 мин.

Смесва се нишестето с 1 с.л. студена вода, прибавя се към зеленчуците и се кипва с разбъркване.

Връща се тофуто и се загрява за кратко. Подправя се със сол и лимонов сок. Поднася се със самбал за допълнително овкусяване.