Тортелини с доматен сос и пресен лук
за 4 порции, 20 мин
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            07:51 - 13 Януари 2023                                        
                                                                                                            
                                        4916
                                    
                                                                     
                                
                                Продукти
200 г тортелини с пълнеж по избор
½ връзка пресен лук
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
600 г домати – може от консерва
сол и черен пипер
40 г пармезан или друго жълто сирене
босилек
Приготвяне
Пресният лук се нарязва на тънки пръстени. Обеленият чесън се нарязва на тънко. Сотират се заедно за кратко в загретия зехтин.
Добавят се обелените и нарязани на дребно или пасирани домати, без да се белят.
Подправя се със сол и черен пипер и се оставя да къкри няколко минути докато сосът се посгъсти.
Тортелините се сваряват ал денте във вряща подсолена вода.
Отцеждат се и се поливат с доматения сос.
Поръсват се с настъргания едро на люспи пармезан и с листенца босилек.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    