Тортелини с доматен сос и пресен лук

за 4 порции, 20 мин

Кухня
07:51 - 13 Януари 2023
3183
Тортелини с доматен сос и пресен лук

Продукти

200 г тортелини с пълнеж по избор

½ връзка пресен лук

2 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

600 г домати – може от консерва

сол и черен пипер

40 г пармезан или друго жълто сирене

босилек

 

Приготвяне

Пресният лук се нарязва на тънки пръстени. Обеленият чесън се нарязва на тънко. Сотират се заедно за кратко в загретия зехтин.

Добавят се обелените и нарязани на дребно или пасирани домати, без да се белят.

Подправя се със сол и черен пипер и се оставя да къкри няколко минути докато сосът се посгъсти.

Тортелините се сваряват ал денте във вряща подсолена вода.

Отцеждат се и се поливат с доматения сос.

Поръсват се с настъргания едро на люспи пармезан и с листенца босилек.