Възкресението на стария козунак с Lupa.bg
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            09:27 - 26 Април 2022                                        
                                                                                                            
                                        3847
                                    
                                                                     
                                
                                Останал е козунак от Велиден – домашно приготвен или пък купешки. Стават чудеса от него.
И не е задължително бързо да се довърши. Може лесно да се консервира, като се превърне в кантучини – хрупкави сухарчета за потапяне в топли напитки, плодови сокове, вино. Само трябва козунакът да се нареже, да се запече леко и да се складира на сухо място – най-добре в буркан.
Така двойно препеченият козунак или пък още пресен в първите дни след великденските празници става и за основа на различни десерти.
Предлагаме 5 рецепти за изкусителни сладкиши от стар козунак и любопитни добавки.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    