Винено чесново пиле с картофи

за 4 порции, 55 мин

Кухня
07:13 - 12 Април 2022
2589
Винено чесново пиле с картофи

Продукти

1 цяло пиле

600 г дребни картофки

18 скилидки чесън

сол, черен пипер и клонки прясна мащерка

3 с.л. зехтин или олио

300 мл бяло вино

Приготвяне

Картофките се сваряват в подсолена вода и се обелват.

Пилето се овкусява отвън и отвътре със сол, черен пипер и 1 с.л. зехтин или олио.

Напълва се с половината обелени скилидки чесън и с няколко клонки мащерка и се слага в тава.

Картофите, останалите обелени скилидки чесън и още клонки мащерка се подреждат около пилето и се поливат с останалия зехтина или олио.

Сипва се бялото вино и още около 100 мл вода.

Пече се в загрята на 200 градуса фурна около 40 мин.