Яхния с мляно месо , картофи и зеле
за 4 порции, 45 мин
Кухня
09:54 - 05 Февруари 2022
2848
Продукти
1/2 или 1 глава прясно или кисело зеле
400 г картофи
2 с.л. олио или зехтин
400 г кайма смес
1 ч.л. семена кимион или ким
червен пипер
сол и черен пипер
1 л горещ месен бульон
1 дафинов лист
магданоз
Приготвяне
Зелето се нарязва на парченца около 2 см.
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета около 1 см.
Каймата се запържва в загрятото олио или зехтин заедно с кимиона или кима до по-едри златисто-кафяви гранули. Подправя се с червен пипер, сол и черен пипер.
Картофите и зелето се слагат върху месото, сипва се бульонът и се слага дафиновият лист. Готви се на средна температура 30 мин.
Маха се дафиновият лист, поръсва се с малко червен пипер и наситнен магданоз.